Cristallini Su Misura – Made-to-Measure for women, mai presus de excelență!

Poze adaptate, scris de Luxury

„Pasiunea pentru excelență și atenția sporită pentru detalii au dat naștere conceptului Made-to-Measure. Servicii impecabile, oferite de către unul dintre cele mai elegante și rafinate branduri românești de peste un deceniu, Cristallini! Pe piața mondială s-a insinuat serios odată cu înregistrarea primului succes internațional, în 2017, la Săptămâna Modei de la Paris. Ca o recunoaștere a valorii, Cristallini este prezent alături de cele mai cunoscute branduri de top în peste 20 de puncte de vânzare din întreaga lume: Doha, Dubai, Abu Dhabi, Arabia Saudită, Kuweit, Italia, Elveția, Singapore, China, cu planuri de expansiune pentru următorii ani. Ce reprezintă noul concept și cărei femei i se adresează aflăm de la Roxana Ostroveanu, directorul de creație al brandului Cristallini, un adevărat magician când vorbim despre camuflarea defectelor și evidențierea calităților siluetei feminine.”

Roxana Ostroveanu
Roxana Ostroveanu
 • „Su Misura îmbină tradiția sartorială cu inovația. Cât nou și cât vechi încape în acest mix, mai exact? Ce păstrează și ce schimbă Cristallini?
 • Conceptul de Su Misura își păstrează și la Cristallini elementele clasice de bază, care îl fac cel mai dorit mod de a te îmbrăca: croit fix pe măsurile tale, din materialele pe care ți le dorești, personalizat până în cele mai mici detalii. Cu ce cred eu că venim nou este showroom-ul în care vei descoperi experiența consilierilor de vânzări, care îți pot propune combinații elegante, dar cu un stil aparte.[…] 

 • Feminitatea și extravaganța sunt atributele culturii Cristallini. Ce reprezintă extravaganța în contextul pandemiei?
 • Cred că în acest context pe care îl trăim de aproape un an, lucrurile simple au devenit, brusc, noul „extravagant”. Cristallini nu face excepție de la această tendință de a crea ținute cât mai ușor de purtat acasă, într-o atmosferă relaxantă sau la o petrecere. Chiar și așa, am păstrat aceleași note specifice rochiilor care ne-au adus recunoașterea internațională: un mix de seducție și eleganță, mereu feminine.

 • Ce metamorfoze a suferit brandul pentru a se plia pe nevoile instaurate în urma restricțiilor sociale? Noi știm că rochiile de lux se poartă la evenimente cu ștaif, evenimente care au fost interzise… 
 • Nu știu dacă ne-am metamorfozat în vreun fel, cât am avut ocazia să facem alte linii pe care ni le-am dorit mereu, dar niciodată nu găseam timpul necesar, fiind foarte ocupați cu piața din România și cu mersul la târgurile internaționale. Costumele Su Misura sunt un vis pe care l-am așteptat să devină realitate încă de când a apărut Consiglieri, brandul de vestimentație masculină. Iar partea de loungewear și lenjerie intimă, ei bine… acesta este, la fel, un proiect de suflet la care nu vom mai renunța pe viitor. Personal, faptul că am putut crea o linie complet diferită față de ceea ce făceam în trecut a fost binevenit, un stimulent creativ care ne-a ținut în priză toată echipa în această perioadă.

 • Ce presupune o experiență custom-made și ce soluții oferă un consilier Cristallini?
 • Experiența este unică prin faptul că vii în showroom, ai propriul tău consilier de vânzări cu care „construiești” de la zero un costum pe măsurile tale, personalizat până în cele mai mici detalii: croială, țesătură, cusături la vedere, texte brodate, butoniere diferențiate, căptușeli în contrast. […]

Oana Ely

 • Cum interferează creația designerului cu dorințele personale ale clientelor?
 • Pot spune că acest aspect este ca orice relație: poate curge lin sau cu puțin mai multă muncă. De obicei, nu deviem de la colecția de bază, însă regulile sunt făcute, după cum știm, ca să fie încălcate. Așa că de multe ori există o negociere sau chiar o muncă în echipă. […]
 • Cum arată femeia 2021 în viziunea Cristallini?
 • Puternică, dar feminină, evoluând în fiecare zi, focusată pe calitate și pe binele ei intern, pentru a emana fericirea și în exterior, căci de asta avem cel mai mult nevoie! Ceea ce poartă va fi doar un mod de a exprima aceste valori/aspecte în societate.

 • Care ar fi atuurile Cristallini în fața concurenței?
 • Eu, personal, nu cred foarte mult în concurența externă, ci: „noi în competiție cu noi, cei care au creat colecția trecută”! Clientul fericit este măsura perfectă pentru a ști dacă faci lucrurile așa cum trebuie. Și, pentru asta, deja știm de la majoritatea clientelor noastre că materialele, serviciile, designul și mai ales tiparele se diferențiază prin calitate și exactitate.
 • Și totuși, la ceva trebuie să te raportezi…
 • Ceea ce mă motivează constant este clientul final. Faptul că o femeie a ales să poarte o rochie Cristallini mă onorează și asta mă face să iau în calcul toate circumstanțele evenimentului unde va purta ținuta. În primul rând, îmi doresc ca femeia să se simtă în largul ei, să își ascundă părțile corpului cu care nu se simte confortabilă sau să își evidențieze calitățile de care este mândră. Pentru a pune toate aceste lucruri în valoare, linia designului și tiparul creat la milimetru sunt esențiale. Apoi, abia pe locul doi urmează tendințele modei actuale, căci noi susținem mai mult o creație clasică, un trend care nu se demodează niciodată, de preferat. Știm foarte bine că, mai ales în România, femeile evită să poarte aceeași rochie la mai multe evenimente, să nu fie văzute de prieteni, familie sau în postările de pe social media repetând ținuta. Însă creând cu atâta implicare și drag rochiile Cristallini, noi ne dorim să porți creația cât mai des, nu să o abandonezi în dressing. Așa că ceea ce cred că ne diferențiază pe piață, dincolo de materiale și design, este faptul că aproape toate produsele noastre au o funcționalitate multiplă. Rochiile sunt create cu o linie structurală care poate fi ușor modificată. Astfel, după eveniment, clientele noastre revin în showroom și, doar printr-o mică intervenție, rochia achiziționată se poate transforma într-o rochie de cocktail, care rămâne mereu la îndemână în garderobă, putând fi purtată mai des, la diverse evenimente mai puțin fastuoase. Acum realizez un alt beneficiu major pe care îl avem pe piață: în aceeași clădire cu showroom-ul se află și atelierul nostru. Deci orice modificare se poate face pe loc, având la dispoziție atât consilierii de vânzări, cât și croitorul care face modificările, și inclusiv pe mine, pentru un sfat. Cât despre inspirația mea, ei bine, mi-o găsesc într-o atitudine internă pe care îmi doresc să o transpun în orice creație Cristallini: să te simți bine în ținuta aleasă, să fii admirată pentru eleganță și stil, aspecte care se reîntorc în atitudinea femeii, care are ca rezultat o energie pozitivă, emanând încredere în ea. Această atitudine este mai atrăgătoare decât orice alt accesoriu!

 • Care sunt principalele planuri de expansiune pentru noul an?
 • Cred că momentan vom crește aceste linii noi de Su Misura și loungewear, deoarece există un interes enorm atât din partea femeilor din România, cât și din partea pieței internaționale. Despre linia de lenjerie, nici nu mai vorbesc, căci jumătate dintre vânzări sunt finalizate tot de către bărbați, găsind la noi cadoul perfect pentru partenerele lor ori de câte ori doresc să le impresioneze.

 • Pentru femeile care nu v-au descoperit încă, cum descrii noile colecții de Su Misura și loungewear și care ar fi piesele de referință ale acestor linii?
 • Su Misura și colecția de loungewear creează un concept care include toate ipostazele unei femei de-a lungul unei zile: feminitate, confort, seducție, căci mătasea și rochiile tip furou sau piesele din catifea sunt apreciate atât de noi, femeile, cât și de către partenerii noștri care ni le admiră constant, iar linia de costume la comandă potențează o atitudine de femeie independentă, care are încredere în ea, care impune respect, fără să se teamă să își pună în valoare feminitatea. Este o greșeală să credem că printr-o ținută masculină devenim mai puternice, așa cum este complet greșit să considerăm că purtând ținute extrem de feminine și sexy sau gingașe riscăm să transmitem un mesaj greșit. Noi trebuie doar să ne îmbrăcăm frumos, conform evenimentului, conform circumstanțelor, să ne simțim bine în pielea noastră, iar restul ține exclusiv de atitudinea pe care o reflectăm în exterior, atitudine care ar trebui să emane: educație, bun-simț, altruism, sensibilitate, principii de viață OK și dragostea pentru noi și pentru oameni. În timp ce noi, la Cristallini, ne ocupăm de cum te îmbraci pentru a te simți în largul tău și pentru a arăta impecabil în orice moment al zilei (de la dormit, la statul în casă, la mers la birou sau seara, la orice fel de eveniment), tu, ca femeie, trebuie să te preocupi doar de sănătate, evoluție personală, de familie și restul aspectelor din viața de zi cu zi.

 • Unde puteți fi găsiți și care sunt pașii pe care o femeie decisă să-și schimbe și să-și personalizeze garderoba îi are de făcut?
 • Ne puteți găsi în showroom-ul din zona Capitale, de pe Aleea Alexandru, nr. 7. Sau accesând site-ul www.shop.cristallini.com, pentru comenzile online, unde un consilier Cristallini este disponibil pentru a răspunde instant întrebărilor, tocmai pentru a vă fi alături pas cu pas.”

Mulțumesc, Maridana Arsene!!

Share: