Înainte de a pleca în Bali, am cerut tips&tricks de la prieteni. Am citit bloguri. Am strâns informații de pe TripAdvisor. Top plaje…

În această aventură, într-un final, am creat un mix de păreri – coordonate apoi de un impuls intern: unde am simțit să mergem și unde nu! Acest imbold își atinge punctul maxim de beneficii în momentul în care suntem cu mintea limpede și nealterată. Fără “viruși” externi. În acele momente, suntem cea mai bună busolă pentru experiențele noastre.

Cu toate acestea, multe informații utile și un ajutor real le-am primit de la Denada. Ne-am cunoscut la Ida Spa, unde am avut experiența celui mai înălțător masaj ever! Apoi, reveria a luat final în momentul în care ea s-a întors în orașul natal din Bali. Acum am avut ocazia să experimentez din nou relaxarea la cote maxime în salonul ei  D´essence Spa, Uluwatu (recomand cu drag cca 8 euro – 60 minute pentru un masaj de vis).

Zis și făcut!

Cu toate acestea, tot am avut surprize: unele plăcute, altele mai puțin plăcute. Așa că voi trece aici plajele vizitate și circumstanțele care le-au păstrat un loc în topul preferințelor mele.

Bingin Beach – Pecatu

Aici, apusul este superb. Plaja nu are cel mai fin nisip ci este, mai degrabă, amestecat cu pietriș. Și să intri în mare este puțin mai dificil din cauza pietrelor. Însă, cel mai important de știut este perioada zilei când marea se retrage și plajele se lărgesc. Crezi că este interesant să admiri plaja dezgolită? Ar fi bine de știut că acest lucru face aproape imposibile multe activități: nu doar surf, ci chiar și înotul.

Iată cum arată aceeași plajă, în altă zi…

Pe plajă este un restaurant cu pește proaspăt și muzică live unde cântă o formație atât de bine încât în prima zi nu mi-am imaginat că este live, ci am crezut că este un mix din concerte celebre. Legends. Iar peștele… divin! Este atât de delicios încât te face să nu observi mesele lipicioase și nici să nu te plângi că aluneci cu scaunul pe nisip.

Nyang Nyang Beach

O plajă superbă, nisip alb și apă turcoaz. Localizată în Bukit Peninsula din Uluwatu, South Bali, aici m-am simțit ca un naufragiat, pierdută între pădurea sălbatică plină de șerpi care acoperă dealurile și întinderea apelor de la poalele lor. Valurile puternice spală stăncile pline de alge gelationoase și urcă în anumite momente ale zile până aproape de liziera pădurii. Aici trebuie avut grijă să nu alunecăm pe pietrele verzi, deoarece intrarea în mare poate deveni un adevărat patinoar acvatic… În cazul în care ați ales să mergeți cu un scooter pe plaja Nyang Nyang, să știți că, după ce plătiți intrarea și treceți de barieră, o să vă fie testată experiența de șofer, căci panta este extrem de abruptă până la poalele dealului. Există momente în care aveam impresia că roata din spate se va ridica de la sol și vom trăi o cascadorie extremă, echilibristică involuntară pe roata din față.

Să nu omiteți că în Uluwatu nu există apă de aproape un an. Conducta care duce către oraș a fost furată, și încă nu s-a remediat problema. Cei care au apă în case sau hoteluri își cumpără rezervoare săptămânal pentru a oferi condiții optime pentru turiști. Ideal este să vă interesați de situația locului unde vă alegeți cazarea înainte de a rezerva.

Dreamland Beach

În drum către Dream View ne-am oprit la El Kabron, un club luxos cu muzică foarte bună și cel mai frumos apus. Cel puțin, așa este considerat prin zonă. Este o experiență diferită, care te scoate din tipicul stil hobo și chill.

Mâncare bună, o piscină din care poți admira apusul, iar seara se transformă în club. Același proprietar deține și restaurantul de pe plajă (imediat pe dreapta cum cobori către ocean), unde ai aceleași opțiuni dar varianta low-cost și mai reală a experienței. Din acest punct, în fața ochilor ți se desfășoară la picioare trei feluri de plaje, toate unindu-se într-un punct comun: linia oceanului scufundat în nemărginirea cerului.

Plaja din partea stângă este plină de stânci înconjurate de nisip fin. Te poți adăposti la umbra lor în timp ce cutreieri – până la un punct unde se îngustează plaja, cotropită fiind de valurile oceanului.

În partea dreaptă, însă, este o altă poveste. Un adevărat parc acvatic presărat de jacuzzi. Mici piscine în care poți sta în apa încălzită, ca într-o cadă. Algele gelatinoase au acoperit pietrele, creând un covor alunecos, fin la atingere. Aici îți reamintești cât de ingenioasă este forța naturii și câte minuni există, create la voia întâmplării, fără vreun aport uman. Din contră, minunile  naturii sunt cele care stau la baza „invențiilor” umane.

Cele două plaje se unesc în zona turistică unde poți sta să admiri apusul, unde poți mânca tradițional balinez sau poți savura o nucă de cocos proaspătă. Plaja îți amintește de Riviera Franceză, dacă faci abstracție de surferii care încearcă să stăpânească valurile buclucașe.

În mare parte din această călătorie, Lisa Hustler au fost ghizii noștri peste tot, și pe Lisa o recomand cu drag pentru oricine are nevoie de transport de la aeroport, transfer între orașe sau pur și simplu pentru organizarea unor excursii pe alte insule (ea s-a ocupat de tot ce înseamnă programare pentru feribot, bilete cumpărate, etc).

În finalul articolului voi lăsa contactul ei, și sper fie de folos așa cum mi-a fost și mie!

Lisa Hustler:  +62 857 92791344. Din partea Roxanei.

Share: