Fie că este o influență a postărilor de pe social media, fie că este o chemare profundă a sufletului meu, sunt câțiva ani de când îmi doresc să ajung în Bali. Ceea ce m-a atras magnetic nu sunt tăvile cu micul dejun plutind pe o piscină infinity.

Nici “Porțile Raiului” (Pura Lempuyang Luhur) care apar în majoritatea postărilor legate de Bali (despre care am aflat apoi că sunt trucate – acele sculpturi sunt un obiectiv turistic plin de călători în jur, așa că se folosește o oglindă și mult photoshop să poți scoate oamenii din jur și să pară că ești singur între cele două aripi maiestuoase).

Nici filmul Eat Pray Love.

Așa că, după mai multe încercări eșuate din cauza covidului, am ajuns pe tărâmul lanurilor de orez. Nu o să scriu un articol turistic, însă voi lăsa cu drag tips&tricks pentru cei care își doresc să meargă sau să revină în Bali, lucruri care pe mine m-au ajutat și mi-au creat experiența la care am visat.

Prima condiție:

Să fii pe o energie frumoasă, deschis la orice, fără judecată!

Deci, să începem cu prima zi!

Am decis să luăm cazare doar pentru primele cinci nopți, într-un hotel care are toate serviciile incluse: transport de la aeroport, programe de purificare (tradiție des întâlnită în aceste locuri, constând într-un ritual spiritual prin care, după o scurtă meditație, intri într-o apă curgătoare a unui templu), masaj balinez, excursii organizate (de grup sau private), yoga.

Pentru început, am ales un hotel – o oază de lux îmbinat cu natura sălbatică, din Ubud. Norocul începătorului: resortul ales, Gdas, este Bali în miniatură, varianta exclusiv luxuriantă și opulentă… mai degrabă te simți într-un hotel din Los Angeles decât în Bali.

Asta și pentru că proprietarul este RUSSELL SIMMONS, impresarul lui Snoop Dog, care și a recreat tot ce își poate dori un om normal, ca mine… sau… Rihanna (din câte am înțeles, urma să vina în resort). Cu o modestie de nedescris, se trezea dimineața pentru ora de yoga, apoi se ocupa de întâlniri în hotel, sau se plimba prin satele din jur ca un simplu turist.

Paris, New York, hoteluri de 5 stele – nicăieri nu am experimentat servicii la fel de impecabile la cel mai exclusivist nivel de lux. Grijă, atenție, curățenie, peisaje pline de viață, muzică bună, mâncare vegană care putea avea gust – pentru doritori – de carne (celebrul jack fruit care, gătit cu o deosebită artă, se confundă ușor cu carnea).

Hot yoga, cursuri de yoga în aer liber cu un profesor genial (la 7 dimineața). Astfel, plecând apoi din acest resort, am fost instruiți în legătură cu viața băștinașilor. Hotelul încă nu are celebrul lor spa deschis și, deși nu pot spune că faptul că acesta este în construcție te afectează prea mult, prețurile de bază sunt scăzute cu 60% în perioada aceasta pentru a diminua „disconfortul”. Să simțim o experiență diferită, am schimbat camera după primele două zile cu o vilă privată. Ambele au fost de vis, însă am zis să trăim pe de-a-ntregul experiențele hotelului.

Obligatoriu este turul făcut la Monkey Forest, însă cu o sinceră avertizare pe care, eu, cel puțin inițial, nu am luat-o în considerare. Știu de mult că se spune despre maimuțe că sunt atrase de lucruri: ochelari, bijuterii, telefoane, și că le place să le fure. Sună puțin idilic și demn de desenele Disney, însă asta până ești martorul unei ambuscade violente în care zeci de oameni din jurul tău și-au pierdut telefoanele în fața unui atac al unei maimuțe, sau ochelarii de vedere… Deci, deși pare puțin exagerat, turul este făcut ideal fără bijuterii și cu mare grijă la telefon.

Share: