Din ce in ce mai des întâlnesc termenul de “unisex”. Un trend care va lua amploare, caci fiecare tendință are perioada ei “la moda”.

Astăzi, spre fericirea clientelor Cristallini, este momentul de glorie al acestei tendințe de a amesteca vestimentația femeilor si a bărbaților.

Insa nu ma refer la deja celebrii jeansi strâmți pe gleznele bărbaților, treninguri supradimensionate care acoperă liniile elegante ale femeilor, oja colorata pe unghiile băieților, tatuaje masculine pe corpul femeilor, ca apoi sa mergem către limite mai sensibile, cum ar fi rochiile la bărbați si tot așa… Ce ne tine departe de clasicitatea unei ținute este modul pompos si exagerat in care este promovat un stil, complet nenatural.

Lasand deoparte nevoia de a fi vazut, alegand o reala abordare a unui stil personal care sa ne ajute sa ne exprimam adevarata personalitate, astăzi o sa scriu despre conceptul de costum bărbătesc purtat de femei! Inspiratia  a fost brandul deja celebru Consiglieri, iar ceea ce a adus el nou a fost linia de costume Made-to-Measure la Cristallini, care completeaza linia de tinute ale femeii contemporane.

Ce este atrăgător la acest trend?

Eu cred ca este imaginea mediatizata a unei femei care, după o noapte pasionala, se da jos dimineața din pat, se îmbracă cu cămașa bărbatului si o încheie in câțiva nasturi. Majoritatea bărbaților au fost de acord ca aceasta imagine este una dintre cele mai provocatoare, de neuitat… Parfumul lui pe pielea ei, amintirea nopții de dinainte… o experiență care ii creează lui impresia de putere, de proprietate a sa asupra acelui moment, asupra… ei. Însă, acest gest este unic prin experiența trăită! Femeia este sexy pentru ca poarta cămașa lui deja purtata (pe care el oricum o ducea apoi la curățat, asta pentru bărbații obsedați de curățenie care ar fi îngroziți de gândul unei urme de ruj sau fond de ten pe albul imaculat al țesăturii), sau pentru femeile care merg si ii iau camasa perfect calcata din dressing.

Experiența este cea care da sens imaginii.

Tot așa, costumul despre care vom vorbi astăzi are câteva condiții ca sa creeze acea imagine de stil impecabil, seducător, pudrat de putere.

Costumul poate fi purtat:

  1. Intr-un mod formal, elegant, cu sandale sau pantofi cu toc.

  2. Casual, cu pantofi sport.

  3. Mai formal, cu camasa, si informal, cu maieuri din matase naturala.

  4. Cu o esarfa care complimenteaza decolteul.

  5. Cu tricouri de bumbac, cu pantofi cu toc sau sport.

  6. Pastrand sacoul si inlocuind pantalonul cu fusta sau colanti trei sferturi sau lungi.

Sfatul meu!

Fii creativ, dar urmeaza o regula de baza: cea a unui look armonios, estetic, nu incarcat doar de dragul extravagantei!

Despre cum sa iti alegi testura potrivita si croiul adecvat, voi scrie in articolul urmator. xoxo

Share: