22 Martie, Ziua Internațională a Apei.

Știm cu toții că APA este cea mai importantă substanță din lume, cea mai răspândită, indispensabilă vieții… Dar ce simțim atunci când ne gândim la apă? Dacă simțim sete, înseamnă că deja suntem deshidratați. Dar, dincolo de pofta fizică, oare cum ne raportăm noi, oamenii, la apă?

Știm cu toții că putem trăi fără dragoste, dar fără apă nu… îi cunoaștem beneficiile și știm că suntem aproximativ 70% apă.  Dar cât de mult conștientizăm acest lucru, pe parcursul unei zile? Cât de mult o apreciem? Cât de mult avem grijă să consumăm apă vie, nu lipsită de proprietăți și cu alte substanțe de sinteză chimică adăugate?

Sau, la fel ca în multe dintre relațiile noastre… uităm să o apreciem, și ne purtăm cu apa într-un mod neglijent, inconștient și automatic?

Astăzi, de Ziua Mondială a Apei, mi-aș dori să conștientizăm energia reală pe care apa ne-o atribuie existenței noastre cotidiene, prin memoria ei, prin secretele pe care le deține, prin faptul că se comportă diferit în funcție de fiecare persoană, de fiecare context… Astăzi mi-aș dori să conștientizăm că apa are viață… că apa dă viață!

Fără apă, viața nu poate exista!

Apa, hrană pentru suflet!

De-a lungul secolelor, datorită esenței ei pline de simboluri, apa a rămas o sursă inepuizabilă de inspirație pentru scriitori, pictori, muzicieni, și nu numai. Imaginarul apei constă într-o stare paradoxală a materiei care cuprinde toate ipostazele: psihologia apei care ne limpezește mintea, fluiditatea ei care ne transpune într-o stare permanentă de mișcare, de evoluție, implicit.

Deci, să nu uităm că forța inepuizabilă a apei dă naștere lumii, dar, prin lipsa ei, o și poate distruge!

Imaginea materială a apei este mult mai greu de reprodus în comparație cu cea a focului sau a pământului, căci ea este singurul element lichid. Lichidul cel mai desăvârșit! De ce se spune asta? Deoarece apa se metamorfozează: astăzi în fulgi de nea, mâine în picături de ploaie; căldura o transformă în vapori, într-o stare gazoasă; frigul o solidifică, dând naștere unor forme cristaline fascinante. Tocmai această calitate de a se transforma o face atât de atotcuprinzătoare!

Teorii despre importanța apei sunt multe, dar nimic nu este mai simplu de înțeles pentru cât de esențială este ea pentru viața noastră decât faptul că, așa cum Pământul este 70% acoperit de apă, așa și corpul uman… Coincidență, sau nu… ambele cu aceeași proporție lichidă… Cercetătoarea Natalie Starkey susține chiar că ar fi găsit dovezi cum că apa există chiar dinaintea soarelui!

Pământul, planeta albastră!

În apă, Narcis își descoperă identitatea, realitatea duală, căci apa servește oamenilor ca o oglindă. Spune-mi câtă apă bei, ca să îți pot spune cât ești de sănătos… și doar un organism sănătos poate reflecta liniște și frumusețe în exterior!

Așa că, fă-ți începând de astăzi cel mai frumos cadou: începe să bei apă, dacă nu o faci deja! Bucură-te și fii conștient de memoria și proprietățile incredibile ale apei, dacă deja bei suficientă apă de-a lungul unei zile… Şi încurajează-ți persoanele dragi să înceapă să bea apă, în cazul în care nu o fac deja…

Apa Kangen

Share: