Zilele trecute am sunat-o pe Roxana sa ii „imprumut” voalul de mireasa. Atat de spectaculos a iesit, incat il vom folosi maine intr-o sedinta foto care se tine in Paris. Tot ieri am primit pozele mult asteptate de la nunta. Insa, asa cum este de asteptat, ceea ce a fost greu nu a fost prelucrarea pozelor, ci organizarea intregului eveniment. La fel a fost, la o scara mai mica, organizarea unei intregi „armate” pentru a termina la timp rochia de mireasa.

In continuarea povestii pot spune ca au fost cateva zile pline de suspans: dintr-o rochie de baza sa creezi o rochie spectaculoasa in lipsa miresei. Si sa ai doar cateva ore la dispozitie sa modifici orice nereguli ar fi aparut.

Dupa cum spuneam, am zis ca voi tine familia la curent cu fiecare pas facut. Insa este greu sa explici in cuvinte o imagine din mintea creatorului. Asa ca, dupa numai cateva imagini surprinse in timpul lucrului, am convenit cu mama Roxanei sa termin rochia asa cum consider eu, si ca vor veni pe 30 august la proba sa vada rezultatul. Presiunea deja era mult prea mare incat sa mai acorde atata importanta rochiei. Era doar inca o sursa de stres printre multe altele. Problema pentru mine era ca, in maxim cateva ore, vor pleca cu rochia pe avion inapoi in Timisoara, deci nu voi avea timp sa fac prea multe modificari. Pe 2 septembrie avea loc marele eveniment…

Si cum lucrurile complicate atrag altele, pe 30 august noi aveam planificata o intreaga sedinta foto pentru noua colectie CRISTALLINILa Dolce Vita. Niciunul dintre evenimente nu putea fi amanat, si de la niciunul nu puteam lipsi.

Asa ca m-am relaxat complet si am asteptat sa se aseze totul intr-un mod firesc si natural. Probabil unul dintre cele mai importante lucruri care m-au ajutat in viata a fost momentul in care am realizat ca este complet inutil sa fortezi cursul evenimentelor imprevizibile. Cand simti ca ceva este ok asa cum este, desi pare contra oricaror sanse reale de izbanda… ei bine, asa trebuie sa le lasi! Va veni clipa in care vei realiza si de ce s-a intamplat asa.

Asa ca am lucrat asiduu in ambele directii, si am asteptat sa vad in acea zi cum ma voi imparti.

Zis si facut…

Cu doar 3 zile inainte de 30 august prognoza meteo s-a schimbat. Sedinta foto avea sa aiba loc afara, pe strazile Bucurestiului… unde se anunta ploaie si temperaturi scazute. Asa ca am amanat-o pentru 1 septembrie, cand a fost cea mai insorita zi din ultimul timp. O lumina superba scalda biserica unde s-au facut pozele. Rezultatul a fost o adevarata poveste recreata, La Dolce Vita intr-un stil modern: frumusetea de a lasa rochia sa impresioneze. Frumusetea de a purta cu naturalete o rochie de cocktail eleganta, fara niciun efort din partea ta. Frumusetea de a straluci intr-o rochie de seara fara cusur. Eleganta placuta, o poveste a rochiei pe strazile pietruite ale Bucurestiului de altadata.

Insa povestea rochiei de mireasa a fost exact opusul relaxarii si al placerii recunoscute in celebra expresie „Dolce far niente”. Insa Cristallini are o echipa extraordinara, oameni carora le multumim zilnic pentru implicare si devotament:

Roxana ma lasase cu cateva zile inainte sa fac ce vreau. Era lipsita de orice putere de a mai actiona in vreun fel. I-am cerut acordul sa nu ii mai trimit nici poze. Si sa o vada fix in dimineata in care venea sa o ridice impreuna cu mama ei.

La ora 8 am asezat rochia pe un piedestal in capatul scarilor, ca atunci cand va urca, sa o vada in toata splendoarea.

Showroomul se deschidea la ora 11, deci ne-am permis sa ocupam intreaga receptie cu micul aranjament. Dupa cateva zile prelungite pana seara tarziu, rochia mai avea lipsa doar bordura din partea de jos care era prinsa in sute de ace.

Reactia a fost tot ce isi poate dori atat un creator, cat si clientul sau: aceasta este rochia! Aceasta era rochia in care mama isi visase singurul copil in ziua nuntii!

Au mai urmat cateva mici incidente: desi mi-am dorit insistent sa nu mai scurtam rochia de mireasa, s-a hotarat sa o facem. Asa ca, cu 2 ore inainte de plecarea catre aeroport, a trebuit sa lungim fusta. Deoarece era deja cusuta, am apelat la vechea tehnica a presei cu abur… Amintiri desavarsite ale miresei si ale echipei noastre:

Roxana a fost ultima mireasa din vechea locatie de pe Lascar Catargiu, asa ca nu s-a putut bucura de confortul noului showroom unde miresele au camera lor speciala, iar atelierul este amenajat intr-un stil boem/modern, pe Aleea Alexandru, zona Capitale. Si iata cateva momente de la ultima proba:

Casa de piatra!!! Multa sanatate si fericire intregii familii… Si va asteptam la urmatorul eveniment <3!

xoxo

Share: