Once Upon a Time in Hollywood este penultimul film al controversatului regizor Quentin Tarantino. Asa cum ne-a invatat, nici de aceasta data nu s-a dezis de reputatia sa antagonica: ori il iubesti, ori il urasti! Este aproape imposibil sa pleci de la un film regizat de Tarantino fara sa ai o parere vehementa despre ceea ce ai vizionat.

De aceasta data, insa, pot spune ca momentele sangeroase au fost mai putine, dar la fel de intense ca de obicei. Actiunea filmului este la fel de scindata in episoade care par sa nu aiba nicio noima, dar care aduc esenta actiunii dintr-un orizont indepartat – din ce in ce mai aproape de miezul temei care, aproape ca de fiecare data, are centrul in final!

Sfatul meu, pentru a intelege ceva din Once Upon a Time in Hollywood, ar fi sa faceti putina cercetare inainte de a merge la cinema: istoria reala a personajelor ar ajuta intr-o masura sa dati un sens profund actiunii. Altfel, vor fi mai mult imagini superb surprinse din colturi inedite, cadre artistice memorabile, personaje unice interpretate de actori celebri, dar riscati sa va veti pierde in sirul naratiunii.

Distributia este ideala: Leonardo DiCaprioBrad PittMargot Robbie, Al Pacino, Dakota Fanning…

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt and Al Pacino in Columbia Pictures “Once Upon a Time in Hollywood”

Prietenia dintre cei doi a fost pentru mine unul dintre exemplele de realitate indusa intr-o mare de fictiune:

Al doilea ar fi modestia si aura angelica a lui Margot, ea fiind cea de-a treia poveste derulata pe parcursul filmului:

Dincolo de firul narativ se afla aura vintage a actiunii presarata de franturi din filme vechi, marea dragoste a lui Tarantino. Povesti in rama, fiecare avand, dincolo de aparentul absurd, o idee de baza reala sau o morala universala.

Pentru mine, ideea centrala cu care am plecat a fost decaderea Hollywoodului, senzatia ca doar prietenia poate fi reala intr-o lume in care totul se consuma, banii sunt relativi si faima poate sfarsi in mizerie. Problemele sunt aceleasi indiferent de pozitia sociala, de varsta, de renume sau de sex. Povestea care se intampla odata, in Hollywood, este aceeasi care se repeta astazi, in Hollywood si peste tot in lume.

Mandatory Credit: Photo by Eric Charbonneau/Shutterstock (10332593ag)
Beverly Hills, CA – Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Producer/Writer/Director Quentin Tarantino and Margot Robbie seen at Sony Pictures ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD Photo Call in Beverly Hills, CA
Sony Pictures ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD Photo Call, Beverly Hills, USA – 11 July 2019

Vizionare placuta si nu uitati… filmul dureaza 161 minute!

Share: