Acea senzatie de incantare – cand gasesti combinatia ideala intre sanatate si gust demential!

Merg la Pio Bistro inca de cand s-a deschis. Desi este in zona Dorobanti (Strada Puțul lui Zamfir 2), nu se incadreaza in niciun gen de terasa din zona. Atmosfera este destul de relaxata, dar nu atat de mult ca la Frudisiac sau Ai… Insa nici atat de rigida ca la B4 – unde se strange lumea „buna” si nici atat de „business” – ca la DonCafe. Un loc in care te simti bine imbracat elegant sau casual, unde poti sta relaxat singur sau cand mergi sa iei masa cu prietenii. O combinatie placuta intre agitatia unei terase de vara si servirea si atentia fata de clienti demne de orice restaurant elegant.

Cat despre mancare: combinatii originale care te incanta!

Este greu sa ma decid care ar fi felurile mele preferate, dar pot spune ce aleg de cele mai multe ori: salata Evergreen sau Wheat pentru zilele in care vreau sa mananc ceva usor, desi sunt extrem de satioase si pot inlocui o masa intreaga:

Alt lucru pe care l-am apreciat in afara de atmosfera si mancare este faptul ca poti merge si cu animale de companie, chiar daca nu am unul… Modul in care te raportezi la un animal poate sa arate natura umana dincolo de atitudinea fata de un client care poate parea strict de protocol sau impusa de regulile de servire. Desi Yuki al prietenei mele nu a fost cel mai cuminte… i s-a adus apa fara sa ceara nimeni, ceea ce rar se intampla, mai ales cand un local este plin.

Revenind la felurile de mancare, printre alte favorite se afla frigaruile de pui condimentat (Chicken Tandoori) si clatitele Matcha:

Alte detalii ale locului care ma fac sa revin sunt tehnicile de gatit: slow-cooking, retete proprii pentru sosuri si muraturi, atentia pentru ingrediente (ouale si laptele sunt organice, iar legumele sunt aduse de la producatorii locali).

Enjoy it all! 🙂

Share: