Iti sunt cunoscute acele clipe in care iti propui sa imortalizezi un moment? Esti atat de patruns de intensitatea lui incat iti vine aceasta idee in minte: imi voi aminti aceasta clipa pentru totdeauna! Nu voi uita nicicand cum sa simt acum, privind cerul. Nu voi uita niciodata aceasta senzatie de nemurire. Aceasta placere care imi curge prin vene. Un moment in care te contopesti cu infinitul.

Ei, bine, cam asa mi s-a intamplat mie in New York, in fata bibliotecii unde isi programase nunta Carrie in filmul Sex and the City (New York Public Library).

Situata in Parcul Bryant, contructia maiestuosa este un templu al culturii, plin de viata. CRISTALLINI a reprodus aici scena celebra din Sex and the City, aducand-o pe Allie in mijlocul atentiei turistilor.

Tocmai iesisem din cladire si, coplesita de sentimente care de care mai diverse, m-am asezat cu Alina pe o banca din fata bibliotecii, unde multi newyorkezi vin si isi iau masa de pranz. In timp ce eu ma simteam profund inspirata artistic, Alina incerca sa desluseasca misterul: cine fuma marijuana pe langa noi?!

Locul aceste este o imbinare intre arta si industrie, intre istorie si modernism, intre o aparitie gigantica si mici detalii cu subinteles care te poarta pana acum cateva zeci de secole.

Usile imense din lemn sculptat te fac sa crezi ca ai iesit dintr-o poveste in tumultul agitat al strazilor din acest oras care, realmente, nu doarme niciodata.

Stand aici, simti cum te cuprinde inspiratia. Invaluit de ani de istorie, de miliarde de carti si de vieti printate pe hartie.

 

Simti cum esti aproape de mostenirea istoriei: momente trecute, sentimente asternute in carti, martore ale secolelor care puteau disparea fara urma, daca nu exista aceasta arta a scrisului.

Inaintand pe colidoarele imense ale bibliotecilor poti intelege emotia care a cuprins-o pe Carrie in momentul in care a ales acest loc, un scenariu fictiv care devine realitate pentru multi oameni care intra aici pentru prima data.

Statuile din jurul librariei aduc un aer antic acestui oras, fiind o oaza de romantism in mijlocul blocurilor  infinite, care par ca zgarie norii. Langa se afla Parcul Bryant:

 

Share: