„România are nevoie de o față și eu voi fi acea față”, a spus odată Regina Maria a României, crezând că nici un om nu poate rezista la strălucirea unei vizite regale.

Această regină mult adorata a fost inspirația pentru această rochie de mireasă CRISTALLINI, împodobită cu elemente Swarovski, aplicații tridimensionale și detalii realizate manual. Gulerul regal, silueta dramatica si iluziile optice captivante creează tăieturi și forme arhitecturale surprinzătoare.

Maria a României (n. 29 octombrie 1875Anglia – d. 18 iulie 1938castelul PelișorSinaia) a fost principesă de coroană și a doua regină a României, în calitate de soție a principelui de coroană devenit ulterior regele Ferdinand I al României. A fost mama regelui Carol al II-lea. Maria, născută Maria Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha, a fost mare prințesă a Marii Britanii și Irlandei, fiind nepoata reginei Victoria a Marii Britanii.”

Părinții săi au fost Alfred Ernest Albert de Saxa-Coburg și Gotha, duce de Edinburgh, iar mama, Maria Alexandrovna Romanova, mare ducesă a Rusiei, unica fiică a țarului Alexandru al II-lea al Rusiei.

Portretul Printesei Maria purtand o rochie cu guler inalt si perle

Maria și-a petrecut copilăria și adolescența la reședința familiei din Eastwell Park, comitatul Kent.

S-a căsătorit in 1892 cu Ferdinand I, principele moștenitor al tronului României, încercând încă de la început și reușind să se integreze națiunii care o adoptase ca principesă și, începând din 1914, ca regină.

O inspiratie angelica plina de forta, o personalitate remarcabila care a devenit prietena apropiata a Marthei Bibescu.

„Momentul cu adevărat emoționant al prieteniei dintre cele două se petrece în 1914. În acel 10 octombrie de tristă amintire pentru monarhia română, principesa Maria se afla la Mogoșoaia, la palatul prințesei Bibescu. Vestea morții regelui Carol este primită de Martha, aceasta devenind astfel prima dintre toți românii care i se adresează cu „Majestatea voastră” celei ce va fi de acum Regina Maria a României”.  –   http://societatesicultura.ro/2012/10/martha-si-regina/

Martha și Regina Maria au fost unite de pasiunea pentru frumos și de dorința unui mare viitor pentru țara care a făcut posibilă întâlnirea lor. Insa suferința, temerile și neințelegerile născute în vreme de război s-au dovedit mai puternice și au adus finalul frumoasei prietenii dintre prințesa-scriitoare Martha Bibescu și Regina Maria a României.

Povestea de viata a Marthei Bibescu se imbina maiestuos cu povestile sale pentru care a devenit cunoscuta in lumea intreaga… Cateva detalii se regasesc si in noua colectie BRIDAL 2018 CRISTALLINI.

Fiecare rochie are povestea ei… si fiecareia ii voi dedica un mic articol. Povestea se desfasoara la Palatul Mogosoaia, locul preferat al scriitoarei unde a adunat personalitati de elita din intreaga Europa.

Aceasta este rochia de mireasa SKA 707, MARIE. Linii geometrice, cercuri si romburi intrepatrunse de cristale cusute manual. Accente florale care sculpteaza o silueta demna de o regina. Un model care foloseste linia senzuala a corpului intr-un mod elegant cu desavarsire. O inegalabila reproducere a unei rochii din epoca in care femeile impodobeau rochiile cu broderii manuale, pastrand totusi nota de simplitate.

Pentru o aparitie demna de o printesa, se poate atasa si o trena din tul care continua firesc rochia.

xoxo

Share: