Sambata seara este una dintre zilele cele mai agitate din timpul Saptamanei Modei din Paris, frematand de staruri care de care mai stilate si mai extravagante. Oriunde mergi fara rezervare, la hotel sau la restaurant, vei auzi aceeasi fraza:

– Ne scuzati, dar nu mai avem locuri disponibile!

Aseara toate localurile erau pline. Unele dintre hotelurile exclusiviste, cum este Plaza Athénée situata pe celebrul bulevard Montaigne, opresc oamenii la usa sub pretextul unor dineuri private, si permit accesul pentru cina sau pentru un pahar la bar numai ”personalitatilor” cunoscute, in functie de ”scanarea” securitatii de la intrare.

Hotelul Costes si-a inchis barul asa ca, daca vrei sa iei masa langa celebrii designeri, fotomodele de top, actori sau familia Kardashian, va trebui sa suni imediat dupa ora 9 dimineata si sa speri ca mai gasesti o masa retrasa dupa care, oricum, vei avea de asteptat la intrare.

Lista poate continua, dar nu este atat de lunga pentru locurile cele mai ravnite. Aici merg cunoscatorii din lumea modei, ignorand elementele centrale vizitate in special de catre turisti.

Tot in zona hotelurilor de nisa se afla si hotelul Lutetia, proaspat restaurat. 5 stele inseamna, totusi, mai mult decat confort si servicii. Inseamna istorie, dincolo de lux, inseamna ritualuri, dincolo de arhitectura frumoasa, inseamna grija, dincolo de frumusete.

Asa ca, aseara se poate spune ca am trait una dintre cele mai frumoase experiente din Paris. Desi era inchis pentru exterior, am reusit sa obtinem o rezervare la restaurantul din hotel, fiind trecute de un ”inger pazitor” pe lista de designeri VIP, ca sa avem acces. Mai erau doar 3 mese ocupate in salonul Le Saint Germain, care are acces direct catre Barul Joséphine. Barul era rezervat pentru ziua de nastere a fotomodelului Victoria’s Secret – Cindy Bruna.

Nu am vrut sa facem poze, ca sa nu stricam momentul timid de intimitate pe care l-a avut intre prieteni, asa ca am ales poze postate pe retelele de socializare. Doar in cazul designerului casei BALMAIN nu am rezistat tentatiei de a-l surprinde dintr-un colt al salonului: un talent genial, plin de modestie.

Pe canapea langa noi, la masa alaturata, a stat fratele celebrei Paris Hilton cu sotia lui si si-au povestit frumoasa poveste de dragoste.

Barron Hilton and his beautiful, elegant wife

 

Anna Dello Russo

Share: