Parisul este intotdeauna o idee buna!” a devenit deja un cliseu.

Dar eu nu pot spune ca sunt de acord in vreun fel cu aceasta afirmatie. Daca ai fost in Paris si nu ti-a placut nimic altceva decat faimoasele obiective turistice, inseamna ca nu ai mers unde trebuia. Locurile in care poti manca aici sunt multe, dar cu preturi mari si mancare proasta… Asa ca, pentru a te indragosti de acest oras, trebuie sa stii cum sa intri in inima lui. Cum si cand? Despre asta voi scrie acest articol.

Am studiat limba franceza de la varsta de 8 ani. Am continuat in liceu la profil de limbi straine, apoi facultatea – tot in franceza. Asa ca, visul de a ajunge in Paris s-a adeverit, fiind mai mult decat un vizitator. Cu ajutorul Saptamanei Modei din Paris am reusit sa descopar o alta fata a orasului, nu doar cea turistica, cunoscuta de oamenii din lumea intreaga. In aceste perioade ale anului (inceput de martie si sfarsit de septembrie) Parisul are o cu totul si cu totul alta vibratie: modele internationale, actori celebri, cantareti din intreaga lume, o energie speciala, plina de viata si plina de stil! In aceste perioade vezi cele mai spetaculoase tinute.

Dar, trebuie sa recunosc ca aceasta viziune este foarte subiectiva!

Obiectivele de vizitat sunt arhicunoscute. Dar, cum sunt o persoana care iubeste mancarea, am inceput sa ma raportez la iesirile in oras si prin prisma locurilor unde poti manca sau locuri unde te poti relaxa, bucurandu-te de o priveliste frumoasa. Asa ca, in loc sa stau la cozi infernale, acum prefer sa privesc de la distanta obiectivele mele preferate.

Muzeul LOUVRE

Dupa ce am urmarit pe Netflix seria Dinastia, am ramas cu gandul la restaurantul unde au mers Fallon si Sam in scurta vizita in Paris: Cafeneaua Marly, de unde puteai vedea Louvre-ul. Zis si facut!

Nu stiu cum este seara, desi pare spectaculos. Noi am mers dimineata. Doar ca este o terasa sumar amenajata in scopul unic de a privi muzeul. Atat!

Am mancat, in schimb, o omleta delicioasa cu ierburi si branza. Preturile au fost ok… Ce pot garanta este faptul ca Fallon a fost imbracata mult prea exagerat pentru timiditatea acestei cafenele plina de turisti…

Daca vrei sa te bucuri de imaginea aceasta mereu, poti opta pentru un hotel cu vedere catre muzeu:

Noi am optat pentru The Westin:

 

 

Share: