Multi dintre noi ne petrecem viata punand in balanta in mod rational si plini de temeri fiecare decizie, intrebandu-ne:

– „Oare acesta este lucrul corect pe care ar trebui sa il fac?”

Cred ca viata noastra ar deveni mult mai usoara daca am intelege cu totii ca nu exista asa ceva…

Nu exista actiune perfecta si nici persoana potrivita!

Daca faci ceva din totul sufletul, atunci ceva frumos poate sa iasa din fiecare poveste pe care o traim. Setarea intentiei hollywoodiene de a cauta si de a gasi persoana potrivita este un ideal care, cel mai probabil, va duce doar la dezamagire.

Sadhguru este unul dintre cei mai renumiti maestri indieni, plin de umor si profunzime, pastrand esenta spirituala a vietii, impletita cu latura ei practica. Lovindu-ne de aceasta dilema existentiala, el ne indeamna sa ne punem o intrebare simpla:

– „Oare EU sunt persoana potrivita?”

Ce trebuie sa invatam este ca NU exista oameni perfecti, nici parteneri potriviti pe acest Pamant. Exista oameni si… oameni! Si ca fiecare dintre relatiile din jur se bazeaza pe anumite nevoi: fizice, psihologice, emotionale, sociale, financiare, etc.

Dilema apare tocmai in situatia aceasta in care te afli inconjurat de anumite necesitati pentru ca, neajutorat fiind, este destul de greu sa devii pretentios si sa incepi sa alegi ceea ce simti ca este bine pentru tine. BINE, nu PERFECT! Daca vrei intr-adevar sa ai de ales in aceasta lume, asigura-te mai inainte ca tu esti suma experientelor frumoase din tot ce ai trait pana acum, nu rezultatul traumelor, experientelor negative, al dezamagirilor sau supusul teoriilor din familia ta care poate perpetua, inconstient, frustrari si angoase pe care nu a stiut cum sa si le rezolve.

Daca tu iti construiesti o viata plina de bunatate, de energii curate si de frumos, abia atunci apar mai multe optiuni si ai puterea de a alege.

Multi copii cresc cu idilica parere ca exista un suflet pereche pentru fiecare dintre noi: #jumatatea mai buna, cum apare mai nou prin toate mediile de socializare… Cum se face atunci ca aceasta jumatate apare uneori aproape la fiecare 2-3 ani sau chiar mai des?

Cu siguranta exista nevoi sociale, financiare, emotionale, care isi cauta rezolvarea in „jumatatea” iubita… Dar sufletul este o creatie perfecta, intreaga. Lui nu ii lipseste nicio jumatate, este complet.

Nu exista persoane fantastice, perfecte. Exista doar implicare, dorinta, munca, rabdare si pasiune.

Mai exista o alta teorie eronata: incepem sa ne cautam perechea, uitandu-ne dupa cineva care ni se aseamana, care este „ca noi”. Alta idee absurda. De ce sa nu te bucuri de diversitate? De ce sa cauti in celalalt ceea ce exista deja in tine? Pare destul de plictisitor…

Din aceasta dorinta ca noi sa fim perfecti, muncind ani de zile sa ajungem sa fim mandri de noi ca aspect fizic, situatie financiara, statut social, etc, multi ajungem sa credem aceasta ineptie… ajungem sa ne irosim viata cautand pe cineva care sa gandeasca asa cum gandim noi, sa avem cat mai multe lucruri in comun, sa avem acelasi istoric familial, sa avem aceleasi principii. Atunci unde mai este sarea si piperul din viata noastra?

Follow: https://isha.sadhguru.org/global/en

Quotes:

 

Share: