Uneori, dragostea pare mai greu de atins decat capatul lumii.

Astazi este ziua in care trebuia sa plec cu Marina in Bali. Avem deja biletele de avion, insa retreat-ul de yoga s-a anulat… Nu stim daca si zborul nostru se va anula, dar stim ca vom ramane acasa. Cuprinsa de mici momente de nostalgie si cu mintea in alta parte, astazi voi trai drumul initiatic in Bali uitandu-ma la filmul Eat, pray, love… pentru a nu stiu cata oara, stiind ca vom pleca, pana la urma, la momentul potrivit, cu o deschidere chiar mai mare catre autocunoastere si conectare cu mediul inconjurator, dupa aceasta perioada de limitari exterioare.

***

„Este un banc italian despre un om sarac, care se ducea la biserica zilnic si se ruga statuii unui sfant, implorand:

– „Sfinte… te rog, te rog, te rog, ajuta-ma sa castig la loterie!

Intr-un final, statuia, exasperata, prinde viata si, privind in jos, spune:

– „Fiul meu… te rog, te rog, te rog, cumpara-ti un bilet!

***

Imi aduc aminte de ceea ce spunea Gurul meu despre fericire.

Spunea ca oamenii tind sa creada ca fericirea e o chestiune de noroc, ceva care va cobori asupra ta la fel ca vremea frumoasa, daca esti destul de norocos. Dar cu fericirea nu merg lucrurile asa.

Fericirea este consecinta efortului personal. Trebuie sa lupti pentru ea, sa insisti, sa o cauti… Iar odata ce ai obtinut o anumita stare de fericire, trebuie sa depui un efort constant pentru a o mentine.”

„Cateodata, sa pierzi echilibrul pentru dragoste, face parte dintr-o viata echilibrata.”

***

„A avea un copil e ca si cum ti-ai face un tatuaj pe fata. Inainte sa te bagi in asa ceva, trebuie sa fii absolut sigura ca vrei asta.”

***

„Ruinele sunt un cadou. Ruinele sunt drumul catre transformare. Trebuie sa fim pregatiti pentru nesfarsite valuri de transformare.”

***

„Ce ar fi daca am recunoaste ca avem o relatie disfunctionala si am rezista asa? Acceptam ca ne certam mult, abia mai facem sex, dar nu vrem sa traim unul fara celalalt? Asa ne putem trai vietile impreuna, chinuiti, dar fericiti ca nu suntem despartiti.”

*

„Mai stii cand ai zis sa traim amandoi nefericiti pentru a fi fericiti? Consider-o ca fiind o marturie a iubirii pe care ti-o port, faptul ca m-am chinuit atat pentru a face lucrurile sa mearga.”

*

Toti vrem ca lucrurile sa nu se schimbe.

„Traim in durere, caci ne temem de schimbare, sa nu ne prabusim. Poate viata nu este asa haotica. Doar lumea este asa si capcana adevarata este sa te atasezi de ea.”

*

„Amandoi meritam mai mult decat sa stam impreuna, pentru ca ne e teama c-o sa fim distrusi, daca nu facem asta.”

***

„Echilibrul consta in a nu lasa pe nimeni sa te iubeasca mai putin decat te iubesti pe tine insuti.”

***

Fizica voiajului:

Daca esti destul de curajos sa lasi in urma tot ce-i cunoscut si-ti da tihna (asta putand insemna totul, de la casa pana la vechi resentimente) si pleci intr-un voiaj real sau imaginar, in care cauti adevarul, si-ti doresti cu adevarat sa iei tot ce se-ntampla ca pe un indiciu si ii accepti pe toti cei intalniti pe drum drept profesori, si esti pregatit sa faci fata si sa infrunti unele realitati dificile despre tine, atunci adevarul nu iti va mai fi refuzat.

Eat, pray, love

Share: