dată cu trecerea anilor, devenim din ce în ce mai dependenți de anumite credințe, obiceiuri… așa zisele tabieturi. Dacă putem observa cu câta ușurință copiii încearcă lucruri noi, plonjând cu dorință în necunoscut, vom descoperi că noi, adulții, căutăm neîncetat zona de confort. Este această zona una benefică? Sau este doar un mod de a ne sabota evoluția?

Conștientizarea atașamentelor este începutul oricărui proces de evoluție. De aceea este bine  ne luăm uneori câteva minute și  ne întrebăm: ce din ceea ce facem este o acțiune conștientă sau este un automatism? Ce din ceea ce gândim este o credință a noastră veche, adoptată de la părinți sau din cercul de prieteni, sau este o credință cu care ne identificăm deoarece ne dorim cu adevărat acel lucru? Tabieturile noastre sunt deja fanatice, sau este o acțiune care ne oferă întradevăr plăcere?

Sfatul meu:  o lista cu 7 activități cotidiene/ credințe pe care le susții des cu înverșunare/ teorii în care crezi fără drept la replică/ obiceiuri fără de care nu te simți confortabil și tot așa… Și, apoi, pune-ți întrebarea: „Vreau întradevăr  mențin acest atașament?”

Aceasta agendă este preferata mea pentru a nota noile rezolutii.

Este ok și dacă alegem  îl menținemși dacă alegem  ne detașăm de el. Căciîn momentul in care am filtrat acest atasament, îl alegem într-un mod conștient. Dacă nu dorim  îl menținem, atunci ne detașăm de el. Libertatea de a alege între două sau mai multe lucruri ne ajută  evoluăm creștem fim noi ceea ce suntem, nu un produs al societății sau al familiei etc. Abia atunci intențiile noastre devin pure și materializarea dorințelor intră pe un făgaș pe care ne simțim întregi, constienti, auziți și simțiți.

Cheia pentru a face aceste schimbări în viața de zi cu zi este iubirea și respectul pe care îl avem față de noi și față de cei din jurul nostru. O teorie care poate părea idealizatăînsăașa cum am stabilit mai sus… nu mai judecăm lucruri fără a le conștientizafără a le testa… căci tocmai refuzul inconștient este ceea ce ne face  rămânem limitațiîn timp ce lumea din jur se va deschide către o evoluție permanentă și rapidăcăciașa cum vedem, totul se schimbă cu o rapiditate fascinantă.

Tu unde si cum alegi sa fii?

Carte recomandata: Cele cinci nivele ale atasamentului, scrisa de Don Miguel Ruiz Jr.

Share: