Multi dintre noi au fost determinati sa creada ca secretul succesului unei legaturi amoroase consta in gasirea cuiva care sa ne placa exact asa cum suntem.

Problema este ca, atunci cand gandim asa, am devenit egoisti. Atat de egoisti, incat orice lucru care pare sa necesite gandire si efort din partea noastra (pentru a fi obtinut) are un iz de manipulare sau este pur si simplu munca (ceva ce nu ar trebui sa facem). Adevarul este ca, pentru reusita oricarui proces, este necesara o anumita pricepere sau tehnica. Iubirea nu face exceptie.

Nicaieri nu este arta mai importanta decat in desfasurarea relatiilor de dragoste.

Pentru a-si perfectiona arta in acest domeniu, cineva trebuie ca, din cand in cand, sa se puna in locul partenerului sau, incercand sa isi analizeze comportamentul si din punctul de vedere al acestuia din urma. Asta poate insemna sa fie dispus sa faca si lucruri care, uneori, nu ii vor da o stare de bine.

Toate aceste situatii fac parte in intregime din manifestarile dragostei.

„Relatiile intime sanatoase dintre doi parteneri nu supravietuiesc decat atunci cand ambii protagonisti au de castigat de pe urma lor. Dar castigul nu este ceva care survine intamplator. El este conturat de cunoastrerea in profunzime a lucrurilor care iti sunt favorabile si de putinta de a le obtine fara a micsora capacitatea partenerului tau de a face acelasi lucru.”

Arta razboiului… IN DRAGOSTE” scrisa de Dr. Connell Cowan si Gail Parent se bazeaza pe strategia lui Sun Tzu de a asigura victoria in diferite domenii: comert, politica si diplomatie. Dragostea nu face exceptie. O carte putin mai greu de gasit in librarii, dar inca existenta in anticariat.

Share: