Fiecare alegere pe care o faci inseamna doua lucruri: traiectoria viitorului spre care ai decis sa te indrepti si refuzul celorlalte optiuni pe care le aveai. In consecinta, fiecare alegere a noastra este un refuz, altfel nu se poate!

Motivele pentru care luam decizii pot fi numeroase. In povestea Cursei de 24 de ore de la Le Mans din 1966, motivele sunt antagonice: sentimentele contra ratiunii, pasiunea arzatoare contra echipei de marketing, creatia concentrata pe excelenta sau productia in masa.

Daca iti era dor de un film in care sa stai cu sufletul la gura, sfatul meu este sa mergi la The Grand Challenge: Le Mans ’66. Dincolo de teoriile pur personale despre filmul Joker pe care eu nu am putut sa il consider unul dintre cele mai tari filme din ultimii ani, dincolo de criticii care spun ca Marea provocare ar fi un film pur american, razboiul istoric dintre Ford si Ferrari duce emotiile la cote nemaintalnite de mine la cinema de la celebrul A Star Is Born.

Ideal ar fi sa nu stii prea multe despre actiune inainte de a vedea filmul, pentru ca este o cursa de senzatii si tensiuni, romantism si sensibilitate, un razboi intre afaceri impersonale si un proeminent simt al personalizarii, intre prietenie si un ego pur indiferent, orientat pe castig.

Un amalgam de povesti: dragoste, prietenie, ambitie, conflicte, realizare profesionala, pasiune, incapatanare, istorie, legende, familie, afaceri, idealuri, toate ingredientele unei vieti traite la cote maxime de catre oameni exceptionali, care ies din tiparele sociale standard. Oameni care isi asuma riscuri pentru pasiunile lor, oameni care isi urmaresc idealul si nu isi sacrifica nicio zi din viata pentru a alege solutia de compromis, optiune mai sigura si la indemana.

Sa nu credeti ca este un film de senzatie doar pentru iubitorii de masini. Desi tine destul de mult (152 minute), nu ai timp sa te plictisesti, deoarece actiunea este presarata de momente romantice, amuzante, lectii de viata care pun in valoare adevaratul scop al existentei: sa traiesti fiecare zi cu pasiune, facand ceea ce te face fericit!

Multumesc Grand Cinema & More pentru invitatia de a urmari impreuna cu Clubul Rasfatatilor de Filme aceasta poveste in avanpremiera, deoarece s-a creat pentru mine o emotie speciala, emotie care m-a facut sa simt inca o data ca iau cea mai buna decizie cand aleg acest cinema.

Share: