Durerile, inflamatiile, febra si organele care nu mai functioneaza corect sunt semnalele de alarma ale corpului nostru care incearca sa exprime faptul ca exista o amenintare care ne pune in pericol. Ce facem noi de obicei in astfel de situatii? Mergem la doctor si incercam sa inlaturam aceste simptome, fara sa fi inteles de multe ori de ce s-a ajuns aici. Luam medicamente impotriva durerilor, a febrei, luam antiinflamatoare si acceptam orice operatie care pare esentiala in vindecarea noastra. Dar, dincolo de tratamentele care pot usura situatia pe termen scurt sau chiar salva viata, putini dintre noi se preocupa de cauzele care ne-au adus in aceasta postura ingrata in care ne pierdem linistea si chiar si parti din corpul nostru.

Marea greseala pe care multi dintre noi o facem este sa consideram corpul ca fiind o entitate separata de omul careia ii apartine. Ignoram gandurile, sentimentele, emotiile care pot duce la boli fizice. Ignoram latura spirituala care transmite neincetat informatii celulelor noastre. Ne reducem practic la nivel de obiect, uitand faptul ca noi nu suntem izolati de corpul nostru, asa cum nu suntem nici izolati de gandurile si emotiile noastre. Suntem un tot unitar care se lasa influentat in tot ceea ce suntem, creandu-se o interdependenta de care trebuie sa tinem cont neincetat. Ideal ar fi sa incepem sa avem grija de buna noastra dispozitie, sa inlaturam grijile, sa ne rezolvam fricile, sa scapam de temeri, de ganduri negative, de idei inutile, de influenta nefasta a trecutului familial, sa ne cream o lume a noastra, in care sa avem grija in fiecare zi ce gandim, ce ne dorim, ce acceptam, ce vorbim si ce facem.

Sunt nenumarate metode prin care putem sa invatam sa ne schimbam, daca exista lucruri in viata noastra de care nu suntem multumiti. Exista carti, exista cursuri, exista oameni specializati in astfel de dileme emotionale, exista numeroase activitati care ne ajuta sa trecem peste incarcaturile negative din viata de zi cu zi, exista infinit de multe lucruri pe care le putem face. Voi incerca sa scriu saptamanal despre cateva dintre metodele care ne sunt la indemana, metode pe care le-am invatat, la randul meu, la cursurile pregatitoare pentru a obtine diploma de psihoterapeut, in cadrul orelor de dezvoltare personala si, nu in ultimul rand, citind zeci de carti ale unor oameni care au reusit sa schimbe milioane de vieti prin povetele lor.

rezolvarea problemelor

Pentru inceput, va recomand sa cititi „Cauzele spirituale ale bolilor„, a lui Valeriu Popa. Un manifest destul de dur , as putea spune, tinand cont de faptul ca vedem zilnic in jurul nostru copii care au probleme de sanatate si sunt abia la inceput de drum. Daca duci credinta pe plan spiritual dincolo de limitele prezente, multi spun ca acest lucru se intampla din cauza generatiilor trecute, lucru sustinut si in psihoterapie: pentru a gasi sursa problemelor, trebuie sa gandesti multigenerational, sa cercetezi biografia parintilor, a bunicilor si chiar a strabunicilor.

Un rezumat elocvent il puteti gasi si aici: http://www.valeriu-popa.santamia.ro. Zeci de boli si sursa lor spirituala. Oricat de putin ai crede in aceste cauze, ce pot spune este ca, adoptand modul pozitiv de gandire sustinul de Valeriu Popa, vei simti o imbunatatire a vietii tale, imbunatatire care isi lasa amprenta si pe familie si pe cei din jur.

„Dacă distrugem armonia dintre noi şi univers vom avea parte de boli, nefericire, necazuri şi suferinţe. Gândurile sumbre, neîncrederea, grijile, ura şi frica, împreună cu rudele lor: anxietatea, amărăciunea, nerăbdarea, avariţia, lipsa de amabilitate, obiceiul de a judeca şi de a-i condamna pe alții, toate acestea atacă trupul la nivelul celulei, ceea ce duce la suferinţă, nefericire şi deprimare. În aceste condiţii, este imposibil să ai un corp sănătos.”

„Nu uitaţi unde v-aţi născut. De locul în care aţi văzut lumina zilei şi de poporul din care vă trageţi v-a legat şi vă leagă întotdeauna energii uriaşe, cu influenţe nebănuite. Nu uitaţi că un om bolnav va fi ajutat cel mai bine să se vindece în locul în care s-a născut, pentru că numai acolo amprenta lui bioenergetică funcţionează cel mai bine. Dacă avem curajul să fim cinstiţi cu noi, putem uşor să observăm că jumătate din viaţă ne străduim să ne distrugem sănătatea pentru avere, pentru ca în cealaltă jumătate să cheltuim averea pentru a ne recâştiga sănătatea, cât se mai poate din ea.” – Valeriu Popa

CpEEm5hVYAELWJ1

gt3sBj

XOXO

Share: