Conectare cu Sinele, dezvoltare personală, regăsire… din ce în ce mai mulți oameni au pornit pe acest drum al descoperirii interioare, fie că o numim trezire, ieșire din Matrix sau, pur și simplu, ceea ce este, de fapt: CUNOAȘTERE!

Și… cunoașterea este putere!

Dacă fiecare dintre noi am acorda timp cunoașterii de sine, să rupem din timpul în care citim sau căutăm să descoperim lucruri despre alte civilizații, istorie, sau orice alte preocupări am avea… viața noastră de zi cu zi s-ar schimba radical. Probabil aici se produce acel blocaj pe care mulți oameni îl au și devin critici ai unor tehnici de dezvoltare personală. Cu cât avem mai multe limite, prejudecăți, cu atât în interiorul nostru lucrurile devin mai superficiale. Însă această superficialitate nu ne ține departe de agitația vieții cotidiene, de provocările pe care le întâlnim, de boli sau de decizii importante pe care trebuie să le luăm. Așa că, într-un final, când va trebui să înfruntăm toate acestea, ceea ce contează este un singur lucru: avem cu adevărat puterea de decizie?

Avem cunoașterea?

Putem lua decizii corecte în ceea ce privește viața noastră, sau suntem doar o direcție dată de altcineva?

Trăim cu adevărat viața noastră, sau ne ghidăm după dorințele și credințele altora?

Și niciun om nu merită să fie doar umbra altuia mai puternic decât el. Ce face diferența? Aceeași cunoaștere…

La origini, Vision Quest era o călătorie spirituală în care se aventurau, în general, tinerii bărbați, pentru a-și descoperi menirea, pentru a afla răspunsuri, pentru a avea viziuni.

Apoi, de la trib la trib, unele lucruri s-au modificat, Vision Quest devenind calea pentru găsirea unor răspunsuri mai clare. Atunci ei le numeau viziuni. Acum, sunt acele insight-uri, revelații, pe care mintea conștientă nu le poate accesa decât în liniște și în tacere, când nu mai este bruiată de zgomotele și agitația din jur, fie că este vorba de agitația de la muncă, din familie, sau… cea de care scăpăm cel mai greu: propriile noastre gânduri asurzitoare, pline de griji, critici, regrete, temeri, și multe alte aminiri cu percepții eronate. Căci, uneori, mintea noastră poate să ne devină din cel mai bun aliat – cel mai de temut inamic. Și nu mintea este cea care dă erori în gândire, ci datele pe care noi le introducem pentru a trage o concluzie: suntem subiectivi, denaturăm realitatea din cauza percepțiilor noastre, sau poate suntem prost informați, obosiți, influențați…

Ei bine, acesta este adevăratul scop al Vision Quest: să-ți limpezești mintea, să te detașezi de distragerile cotidiene, și să ajungi la esență. Ce dorești cu adevărat? La ce nu poți să renunți și de ce nu poți să renunți? În momentul în care îți dai seama de propriile mecanisme de sabotare, lucrurile devin mult mai clare și mai simple.

Leah Marie Dorion – Vision Quest

Cum se face Vision Quest? Prin post și izolare, însă în atenta supraveghere a unui șaman, căci aceste transformări profunde care se produc în cele 4 zile vin pe toate planurile: fizic, mental și spiritual. Acesta a fost începutul drumului pe care am pornit și eu joia trecută. În acest drum al integrării eu am ales-o ca ghid pe Tatiana Marinescu, cunoscută ca SoulMandala.

Am descoperit aici o grădină de lucruri minunate , profunde, expandate, și abia aștept să își termine pagina ca să mă pot delecta în voie din informațiile pe care ea le aduce la suprafață din numeroasele cursuri și workshopuri la care participă, cu mentori și oameni de știință din întreagă lume. Bruce Lipton, Joe Dispenza… sunt doar câțiva de care știu eu. Până atunci, o să mă raportez la pagina ei de facebook pentru cei care sunt interesați de următoarele ei proiecte. Între timp… eu voi reveni cu un nou articol despre cele 4 zile de stat în pădure, în tăcere… în postul cu apă.

SOULMANDALA

💥 Călătoria Vision Quest ne învață să ne privim cu sinceritate, să ne auzim clar, să simțim profund, să ne acceptăm.

💥 Iar atunci când evoluezi în sinele tău superior, drumul poate părea singuratic dar astfel laşi să plece energia care nu se potriveşte cu frecvența destinului tău.

💥 Începând de astăzi, pădurea o să fie casa noastră în cele 108 ore de post cu apă.

 

Confesiuni:

✨Au fost momente în viața mea când nu am vrut să accept că eu am atras ceea ce trăiesc. Că universul îmi oglindește cu sinceritate lumea mea interioară. Atunci, eu alegeam să fiu victima mediului și să învinovățesc.

✨Mă luptam să demonstrez că am dreptate. Dar când am ales să fiu responsabilă pentru acțiunile, gândurile și emoțiile mele, atunci a apărut acceptarea, și prin ea, iubirea.

✨Am înțeles că dacă vreau să se schimbe ceea ce trăiesc este important să-mi transform percepțiile, gândurile și emoțiile.

Share: