O sa încep acest articol transcriind cu fidelitate, cuvânt cu cuvânt, tot ce i-am transmis Roxanei Tănase a doua zi după ce m-am trezit tot cu gândul la prăjiturile de la Mousserie:

„Ca sa înțelegi cât de tare îmi plac prăjiturile…. astăzi am sărit peste micul dejun ca sa le mănânc pe toate… Și, sa știi ca, de obicei, eu mănânc doar souffle și tiramisu… ah… și înghetata. Atât!! Sunt geniale!!”

Poate la prima vedere par niște prăjituri comune. Multa lume s-a apucat de patiserie în ultima vreme. Sau poate par genul acela de prăjituri care arata demențial, dar nu sunt deloc gustoase. Sau v-ați putea gândi ca nu sunt deloc sănătoase…

Cine mă cunoaște, știe ce regim de viaţă am, mai ales cel alimentar. Uneori stric cheful oamenilor din jurul meu, dar insist asupra unei diete alimentare sănătoase până îi conving să o adopte și ei. Și mulți dintre oamenii apropiați mie o fac.

Așa ca, atunci când recomand Mousserie, se subînțelege ca aceste prăjituri nu sunt doar arătoase, ele nu sunt doar delicioase… sunt și… atât cât se poate pentru o capodopera de genul acestora… sănătoase.

Nu spun ca nu fac niciodată excepții de la obiceiurile sănătoase… dar, când le fac, vreau sa știu ca au meritat!

Ce am facut astăzi? Am mâncat patru prăjituri de la Mousserie fără pauza… organismul meu primește foarte greu zaharul după atâta timp în care îl mănânc doar rareori, în sosurile din salate sau sushi… sau în înghețate… sau într-un desert pe care îl aman cât pot de des.

I-am spus Roxanei ca voi scrie despre Mousserie, și i-am cerut mai multe detalii, deși știu exact cum a început povestea ei: din multa pricepere, pasiune, apoi multa munca și investiții…

Dar am decis apoi sa nu folosesc nimic impersonal, am pastrat doar un fragment la final… Așa ca, am luat ca etalon ceea ce am vorbit noi doua după ce am gustat prăjiturile. După atâta dulce, mă așteptam sa îmi fie rău… Așa ca i-am scris și am întrebat-o cum de mă simt atât de bine:

„Sunt rețete de la Paris, lejere și fine și folosesc numai ingrediente premium, ciocolată de origine, absolut totul este de cea mai buna calitate pentru ca nu fac rabat la ea…”

Nu pot sa explic cât sunt de bune, cum se topesc în gura… ce tornada de senzații, de gusturi… de arome… iar cireașa de pe tort este interiorul acela care te surprinde și te arunca într-o mare de plăcere neașteptată. Când credeai ca nu pot fi mai bune, acel interior apare ca să-ti dea peste cap orice prejudecata gustativa… Fiecare dintre aceste prăjituri este ca o torpila geniala care ascunde înăuntru tentații delicioase nebanuite…

Despre Chef Roxana Tănase

Din pasiunea proprie pentru dulciuri și dorința de autodepășire a Roxanei Tănase s-a născut povestea Mousserie. Fiecare piesă care iese din atelierul Roxanei poartă în ea un vis, acela de a crea cele mai bune, rafinate și memorabile deserturi.

Mixând tehnica dobândită la renumitele cursuri de patiserie de la școala ”Lenôtre”, din Paris, cele mai bune ingrediente , o estetică impecabilă și multă imaginație torturile ce poartă semnătura Mousserie aduc o doză din parfumul celei mai rafinate culturi culinare aproape de tine.

Atunci când stăpânești foarte bine elementele clasice ale unei rețete poți să inovezi și să-ți pui imaginația la lucru. Roxana Tănase propune noi interpretări ale deserturilor celebre prin utilizarea unor ingrediente surprinzătoare, prin mixarea unor texturi sofisticate și prin decorarea simplă, dar care reflectă adevăratul stil de chef patissier.//

Și chiar așa este…

In aceasta perioada, Roxana a lucrat fara pauza, livrand chiar prin Uber normal, nu Uber Eats… Așa ca nu mă dezmint și va încurajez să încercați o data… Daca va tenteaza  și incercati, astept feed-back! 🙂 

Eu am comandat prin Uber, direct

la telefon +40 747 024 555

Share: