Autovindecarea incepe din creier prin forta mintii – Ghid practic de psihologie cuantica,  de Niculina Gheorghita

Capitolul 2: Cum intretinem o boala la nivel subtil (energetic si informational)

Boala este o creatie a noastra adusa in corpul nostru prin ceea ce gandim, vorbim si facem. […] Acesta este motivul pentru care, desi facem tot felul de terapii, unele boli se amelioreaza, altele nu, dar boala nu dispare definitiv.

Cauze:

  • IGNORANTA

Starea de ignoranta este un imens blocaj in calea evolutiei, cresterii si dezvoltarii noastre pe toate dimensiunile existentiale. Prin ignoranta ne blocam pe noi si ii blocam si pe cei din jurul nostru deoarece vor dori sa ne conviga cum stau lucrurile… La nivel cerebral, stai in aceleasi retele neuronale care te-au dus catre boala, adica vietuiesti in aceleasi fluxuri de constiinta a vinovatiei, a tiranului si a neputintei.

Prin ignoranta, ne mentinem in pozitia de victima. Victima va atrage mereu asupra sa doar momentele, evenimentele si situatiile prin care va trai aceasta stare din interior catre exterior.

Prin ceea ce gandim, vorbim si facem – noi ne cream realitatea in fiecare clipa.”

REMEDII:

1 –  Cunoasterea si aplicarea ei

2 – Vointa, autodisciplina si rabdarea in aplicarea cunoasterii

3 – Credinta, bucurie si pace in aplicarea cunoasterii

  • VICTIMIZAREA

Fiecare copil creste cu incredere, acceptare, apreciere, admiratie, respect, iubire. Daca in copilarie nu ai primit aceste ingrediente, la nivel cerebral nu s-au creat neuroni care sa formeze in timp retele neuronale pentru a secreta acele neuropeptide care sa duca la o stare fireasca de bine. […]”

Nimeni nu vindeca pe nimeni, doar il indruma cum sa faca sa se vindece. 

Chiar si asa, unii pacienti nu respecta recomandarile date, evitand sa isi faca timp pentru ei. Intrebarea este: Chiar vreti cu adevarat sa va vindecati?

„Pozitia de victima te mentine la un nivel de frecventa foarte coborat. […] Este o stare prin care atragi atentia celorlalti prin mila. Mila este o frecventa de nivel si mai coborat care te tine in neputinta si iti intareste programul pe care il ai in subconstient, adica: Nu am incredere in mine!

Vinovatia este o forma de ura de Sine. Atunci cand te simti vinovat – te negi pe tine si este ca si cum te anulezi prin faptul ca nu esti bun pentru…, nu ai fost in stare sa…, etc.

Cum se recreeaza stima de sine? Prin acesti 5 piloni (care, in general, se formeaza in copilarie, intre 1-7 ani):

  • Increderea in sine
  • Acceptarea de sine
  • Aprecierea de sine
  • Respectul de sine
  • Iubirea de sine

Poate fara sa vrea, fara sa stie, multi parinti se lasa condusi de fricile lor si de grija ca nimic rau sa nu i se intample copilului, incat se poarta ca si cum nu au incredere in cel mic. Astfel ii amprenteaza ideea ca el nu are voie, el nu poate, el trebuie sa aiba grija, etc.

  • LIPSA IUBIRII DE SINE

Multi oameni confunda iubirea de sine cu egoismul. Dar, in realitate, nu ai cum sa te iubesti pe tine daca nu esti cu tine, daca nu ai timp de tine, daca nu iti oferi instrumentele necesare evolutiei si dezvoltarii personale. 

Cand nu simti iubire de sine, nu poti spune ca iubesti pe cineva, atata timp cat tu esti in conflict cu tine si nici nu poti crea legaturi sanatoase cu oamenii din jur.

Cu alte cuvinte, atunci cand nu te iubesti pe tine, tu nu existi in ecuatia vietii tale si in univers ca entitate creatoare.

In aceasta situatie, fiecare isi da cu parerea despre ce trebuie sa faci, cum sa faci, cand sa faci, cu cine sa faci, iar tu nu esti responsabil si atent in ce te implici. […] Alegerile in viata le facem doar noi pentru noi, fiind prezenti cu toata fiinta in aici si acum.

Aceasta lipsa a iubirii de sine te tine in pozitia de salvator care, de cele mai multe ori, te duce in pozitia de victima.

Teoretic, atunci cand ai o experienta, te dezvolti ca fiinta. Cand alegi sa te „ocupi” de experienta altcuiva, o faci evitandu-ti propriile nevoi: nu iti oferi tie timpul, resursele si clipele necesare experientelor tale in completa armonie corp – minte – spirit. Vorbind si analizand povestile de viata ale altor oameni din jur, tu iti neglijezi evolutia personala, viata intima, educatia sau chiar si sanatatea.

Pentru a afla cum se activeaza si cum se dezvolta iubirea de sine, puteti cumpara cartea Niculinei Gheorghita – un ghid pe intelesul tuturor!

xoxo

Share: