Arta de a crea un spațiu plin de iubire, în mijlocul naturii.

Asta am descoperit în Bunești.

Zona este deja una faimoasă prin vecinătatea cu Viscri unde deține o reședință Regele Charles al Treilea. Despre Viscri și istoria satului se scrie mult, însă ceea ce au aceste meleaguri de oferit sunt comori neprețuite. Astăzi am ales să vorbesc despre Bike Check Inn care, pentru mine, este un motiv de mândrie națională. Natură virgină împletită cu o organizare în stil japonez, ordonată și plină de dragoste și atenție. Sălbăticie amestecată cu eleganța și simplitatea caselor din lemn. O oază în care se formează relații interumane bazate pe un principiu simplu: egalitatea între oameni care au înțeles ce înseamnă respectul, indiferent de educație, statut economic sau vârstă.

Proprietarul este Cornel… un spirit liber și cosmopolit. Discuțiile cu el te fac să uiți că ești în mijlocul naturii, căci ai parte de adevărate provocări pe subiecte politice, mondene, întrerupte des de momente în care își ia pauză ca să meargă să dea de mâncare cailor sau să planteze un mesteacăn. Când Cornel nu iese în societate, am observat că societatea vine la el. Așa că, poți gusta din aceeași viață de prin restaurantele și cafenele din București sau Brașov – între dealuri și pe pajiște, la Bunești.

Cei care se ocupă de restaurant și de bucătărie sunt foști colegi de școală cu Cornel. Deși au copilărit împreună, ei îl respectă pe “șef” ca pe o autoritate impusă. Pedeapsa, însă, nu există: ei consideră un păcat să nu facă ceea ce el le spune. Însă, frumusețea relației este că totul este reciproc: Cornel se sfătuiește cu angajații și le oferă libertate, libertate pe care ei o folosesc pentru a crea momente și mai frumoase pentru clienții lor.

Dincolo de liniște și good vibes, aici este și raiul celor care stiu să meargă cu bicicleta. Nu este cazul meu, însă aici există și o hală plină de răsfăț pentru pasionații care vor să facă un traseu prin natura aceasta feerică. În timp ce unii pleacă în expediție pe două roți, eu prefer să mă bucur de cai și de liniștea înconjurătoare. O pajiște întinsă de o curățenie imaculată te așteaptă să te întinzi și să te conectezi cu sufletul pământului. Doar câinii întrerup această liniște, însă ei fac deja parte din peisaj.

Cum spuneam și în articolul trecut, deseori noi avem prostul obicei să admirăm în alte țări toate aceste lucruri sau să ne uităm la filme încântați de fermele lor, de satele pitorești, uitând că avem parte de tot acest răsfăț aici, în România.

Regele Charles al Treilea a revenit des ca să se înfrupte din aceste comori naturale, însă puțini dintre noi avem eleganța și rafinamentul de a aprecia natura și arta menținerii frumuseții sale în țara noastră.

Ne lipsește cultura de a crea spații frumoase pe meleagurile noastre și de a ne bucura de tot ce au aceste peisaje de oferit.

Poate, în curând, Cornel va fi o inspirație pentru alții și ne vom reîntoarce la simplitate și vom începe din ce în ce mai mulți dintre noi să respectăm și să valorificăm comorile naturale. Și, între timp, să ne gândim că, poate, simplitatea este noul lux.

Eu, de exemplu, am copilărit în natură, în munți, apoi am devenit o dependentă a orașelor și a localurilor cu „etichetă”, cu un renume. Acum realizez că echilibrul este undeva la mijloc. Când un loc frumos este construit cu bun gust în mijlocul naturii, când gazda este un om monden și profund ancorat în munca pământului, abia atunci îți dai seama că se poate să le ai pe ambele. Acolo se îmbină armonios complexitatea umană.

Stiu că, în agitație, ne este mult mai simplu să ne evităm problemele, să ne evităm pe noi înșine, să existăm fară să ne cunoaștem cu adevărat. De aceea îndemn orice om să profite de comorile oferite de natură și de astfel de locuri cum este Bike Check Inn și să lucreze cu plăcere la a-și descoperi comorile interioare.

Deseori noi ne spunem anumite lucruri despre noi, însă realitatea este alta. Doar în singurătate și în liniște poți să te updatezi la noua ta versiune, să repari bug-urile și să devii potențialul tău maxim.

xoxo

Share: