O carte superba, pe care o recomand din tota inima: „Calea luptatorului pasnic a lui Dan Millman.

Pentru toate momentele in care uitam cat suntem de fragili… Aceasta poveste ne reaminteste ca puterea este in mainile noastre, ca puterea nu inseamna sa fii bine atunci cand esti bine. Aceasta este doar o reflexie a unei stari, fara sa insemne ca exista o forta in noi capabila sa realizeze orice. Puterea se ramnifica atunci cand esti prezent in viata ta, cand esti stapanul propriilor ganduri, cand esti stapan pe faptele tale. Daca ti se intampla deseori sa regreti o decizie luata, daca esti nemultumit de actiunile tale si te intrebi de ce nu poti fi altfel, daca exista momente in care parca nu te recunosti… ei bine, aceasta carte te invata drumul catre tine. Cum sa ramai in contact cu tot ce te inconjoara, constientizand ca esti parte dintr-un tot, insa individual.

Si, ceea ce ne impiedica cel mai mult sa ne descoperim, este tumultul de ganduri inutile, prejudecati, faptul ca, in loc sa actionam, ne-am obisnuit sa reactionam.

  • „Tu ai un creier care iti controleaza corpul, care stocheaza informatii si care le prelucreaza. Suma acestor procese abstracte ale creierului este cunoscuta sub numele de intelect. Dupa cum vezi, aceasta definitie nu pomeneste nimic de minte. Creierul si mintea nu inseamna acelasi lucru. Creierul este real. Mintea nu este.”

Cand din subconstient ne ies la suprafata ganduri, noi suntem obsnuiti sa ne identificam cu ele. Devenim ceea ce gandim! La fel se intampla si cu emotiile noastre. Ele sunt raspunsurile noastre viscerale la gandurile pe care nu le putem controla. Asa ca, pentru a reusi sa ne cunoastem pe noi insine, trebuie sa ne observam. Pentru a ajunge sa ne intelegem, trebuie sa ne observam „mintea”.

  • Mintea este reflectarea iluzorie a agitatiei din interiorul creierului. Ea da viata tururor gandurilor haotice si necontrolate care ies la suprafata din adancurile subconstientului. Constiinta nu este totuna cu mintea. La fel, luciditatea inseamna cu totul altceva decat aceasta din urma. Mintea nu reprezinta decat un obstacol, o dificultate. Este un fel de eroare evolutionista a fiintei umane…”

xoxo

Share: