Am scris zilele trecute despre relaxarea pe care ti-o pot aduce cateva momente petrecute in natura. Motivata de acest articol, am decis a doua zi sa merg cu doua prietene in Herastrau, sa ne plimbam in jurul lacului Herastrau. Si asta, chiar inainte de birou…

Am parcat toate la Hard Rock si, de acolo, am luat-o la pas incet pe malul lacului. Dar nu inainte de a ne intoarce la masina de cateva ori…

Eu mi-am parcat masina putin mai departe si am mers pe jos pana la locul de intalnire, avand geanta pe umar. Am realizat apoi ca ma poate incomoda, asa ca am hotarat sa o las in masina prietenei mele. Cu inima stransa, ce-i drept… Sa abandonez in vazul lumii geanta in portbagaj… la cate povesti auzi in ziua de astazi… Asa ca mi-am impartasit temerea prietenei mele si, instant, ea a gasit o solutie: mi-a luat geanta sa o indese la ea in rucsac… Rucsac care era, bineinteles, lasat la randul lui in portbagaj… S-a intors spre mine avand un zambet satisfacut:

– Acum nu se mai vede… E OK??

M-am linistit??? Nu prea… Intr-un final, am pornit la pas, incercand sa ne bucuram de o dimineata cu soare in care sa facem miscare si sa ne reconectam cu natura.

unnamed (2)Pe drum, am observat ca avea rimel si o linie perfecta de tus deasupra pleoapei… pentru mai tarziu, cand vom gasi un loc frumos in care sa facem o poza. Am mers ce am mers, am contemplat florile de primavara, ratele de pe lac (sau ce a mai ramas din el), pana am ajuns inapoi la Hard Rock.

unnamed (1)

In final, a fost o zi superba petrecuta cu prietene vechi. O zi in care mi-am reincarcat bateriile in mijlocul naturii, si am profitat de momente de calitate cu oameni apropiati, sa ne ascultam real si fara alte lucruri care ne puteau distrage atentia. O zi in care ne-am detasat putin de activitatile cotidiene, desi discutiile nu au avut nimic filozofic in esenta. In afara poate de momentul in care prietena noastra ne-a oprit pentru zece minute si a insistat sa facem un exercitiu pe care il recomanda Brian Tracy, pe principiul:

“În fiecare dimineaţă când mă scol, trebuie să iau o decizie – fie de a fi fericit, fie de a fi foarte fericit. Prin urmare, iau hotărârea ca în ziua respectivă să fiu foarte fericit şi mă ghidez după această atitudine pe tot parcursul zilei, indeferent de ce se întâmplă.”

Uite in ce consta exercitiul: in fiecare dimineata, sa incerci sa urmezi trei pasi. Primul pas consta in cateva minute in care sa fii recunoscator pentru noua zi pe care ai sansa sa o traiesti astazi. Incearca sa gasesti inca cateva alte motive pentru care esti recunoscator. Apoi, ia-ti inca 2-3 minute pentru a te ruga pentru cei dragi. Si alte cateva minute in care sa iti setezi o prioritate pentru ziua respectiva. De maine, o sa incerc sa fac acest lucru. Si, cu siguranta, cu urmatoarea ocazie cu care voi merge la Carturesti, voi achizitiona cateva dintre cartile lui despre motivatie si succes. xoxo

Share: