„Aminteste-ti in fiecare zi ca nu exista o cale spre fericire, ci ca fericirea ESTE calea” – un subcapitol concentrat din cartea dr. Wayne W. Dyer, „Esti ceea ce gandesti„.

  • Cu 500 de ani inainte de Cristos, filozoful chinez Lao zi a scris 81 de versete despre natura umana si felul in care oamenii trebuie sa-si traiasca viata si sa-si indeplineasca menirea. Adunate intr-o carte numita Tao Te King, ele constituie un indrumar catre o viata echilibrata din punct de vedere moral si spiritual, vizand, in permanenta, binele.

Multe carti si workshop-uri actuale se centreaza pe o gandire orientata pe forta de a crea prezentul si viitorul personal. Doar ca acest curent devenit astazi o moda in randul oamenilor este, de fapt, o gandire ancestrala la care din ce in ce mai multi dintre noi am inceput sa avem acces datorita deschiderii inimii si a mintii.

Dr. Wayne W. Dyer a reusit sa surprinda o sintetizarea placuta si profunda a unui mod de viata care infrumuseteaza si insanatoseste existenta cititorilor sai:

” Poate ca ai o lista lunga cu obiective despre care crezi ca te vor face fericit atunci cand le vei fi atins, dar, daca iti examinezi starea de fericire din acest moment, vei constata ca, desi ti-ai implinit niste ambitii sau dorinte din trecut, asta nu ti-a oferit o stare de bucurie de lunga durata. Dorintele pot produce anxietate, stres, sentimentul ca te afli intr-o competitie si trebuie neaparat sa recunosti dorintele care iti produc aceste senzatii. Cauta sa atingi o stare de fericire in orice imprejurare a vietii tale, in loc sa astepti ca evenimentele externe sa iti aduca bucurie. Ramanand in armonie pe calea Tao, toata fericirea la care ai visat vreodata va incepe sa se reverse in viata ta din toate partile – oamenii de care ai nevoie, mijloacele financiare pentru a infaptui tot ce ti-ai propus; toti factorii necesari se vor aduna laolalta.

  • Nu te mai forta, ar spune Lao Zi, fii recunoscator si infioara-te de tot ceea ce vezi in jurul tau. Viata iti este controlata de ceva mult mai maret si mai important decat detaliile marunte ale aspiratiilor tale inalte.

xoxo

Share: