Zilele acestea urmez un curs online pe care l-am primit cadou de la prietena mea: Inner Engineering, cu Sadhguru.

De ce îmi place Sadhguru?

Pentru că acest yoghin mistic și vizionar este o osmoză genialӑ între pragmatism și spiritualitate, chestiuni de viaţă profunde și un spirit jucăuș, ludic, tratând cu seriozitate diverse aspecte ale vieții, însă fără a susține teorii rigide și tranșante. Cu multă căldură și pe un ton amuzant, el reușește să creeze un spațiu sigur și confortabil pentru orice om care vrea să se dezvolte…

Ce înseamnă Inner Engineering?

Să creăm pentru noi un univers interior plăcut. Cu toții credem deseori că răspunsul tuturor problemelor noastre se aflӑ în mediul care ne înconjoară, în exteriorul nostru,  în loc să ne centrӑm pe experiențele din interior. Cu toții căutăm fericirea, pacea, liniștea, compasiunea, respectul, extazul, sănătatea, iubirea, dar puţini dintre noi știu unde să o găsească. În timp ce alergӑm după creionarea unui ambient extern care se presupune că ar fi sursa noastră de fericire (o casӑ, un partener, o mașină nouӑ, o familie, copii, un alt loc de muncӑ, o vacanţӑ, etc), omitem de fapt aspectul cel mai important: totul se consumӑ, lăsând în sufletele și în mintea noastră un alt gol existențial. Așa că, după ce achiziționăm lucrurile de mai sus, rămânem din nou într-o căutare acerbӑ neîncetată, sperând să regăsim acea candoare blândă, plăcută, a bucuriei.

Așa că, soluția este una aparent simplӑ: centrarea pe interior, să ne reparӑm percepția eronatӑ asupra noastră ca indivizi! Corpul uman este o mașinărie genialӑ, cea mai evoluatӑ mașinărie de pe pământ! De aceea trebuie să îi cunoaștem capacitățile, să îi recunoaștem meritele, să îl protejăm, și să știm cum să îl utilizăm, împreunӑ cu mintea noastră care nu are limite!

Orice creație fizicӑ are limite, prin însăși definiția ei: fizica este o știință care studiază lumea materialӑ, proprietățile corpurilor, deci inclusiv forma – ceea ce presupune o limitӑ vizibilӑ! Mintea noastră însă nu are limite. Singurele ei limite sunt cele pe care ni le impunem singuri…

În concordanţӑ cu aceste teorii, am citit recent un articol care mi-a plăcut mult, așa că o să-l transcriu aici. Textul aparține expertului în Wellness – Cristela Georgescu, așa că, dacă vreți să accesați mai multe articole, vӑ recomand cu drag: https://cristelageorgescu.ro/

Se spune că dacă vrei să afli cum/ce gândește un om, e suficient să observi cum arată viața lui. Conștiința (mintea) dă naștere la ceea ce experimentăm în viața noastră: avem/nu avem, atragem/nu atragem, se manifestă/nu se manifestă.

Ție unde îți stă cel mai mult timp mintea: la sănătate sau la boală? La ce ai sau la ce nu ai? La darurile cu care ești înzestrat sau la ”defectele” tale? La prezent sau la trecut? La pace sau la război? La ce poți, la ce este posibil sau la ce nu poți și la ce este imposibil? La scenarii de dragoste sau la scenarii de groază? La calitățile celor din jurul tău sau la defectele lor? La oamenii care te prețuiesc sau la cei care te disprețuiesc? La cei care îți aduc liniștire sau la cei care te agită? La încredere sau la suspiciune? La iertare sau la pedeapsă? La comedii romantice sau la thrillere? La bârfă sau la loialitate? La schimbare sau la zona de confort? La viaţă sau la moarte?

Suntem doar niște stații de emisie-recepție pentru diverse frecvențe. Putem recepționa doar pe aceeași lungime de undă ca cea pe care suntem acordați să emitem. Schimbă și tu lungimea de undă. (Măcar) zilele astea nu mai sta pe frecvența fricii, că e ”mai mortală” decât orice ar fi acel “ceva” de care te temi și pe care de fapt nu faci decât să îl atragi în viața ta.”

Share: